Blog Kekasih

Friday, December 2, 2011

Nombor 2

Lama tak menulis di sini. Beban tugas yang entah bilakan berakhir sentiasa menghambat aku saban waktu. Menguruskan 4 orang hero bukan tugas yang mudah. Ada sahaja karenah dan gelagat yang menaikkan amarah aku. Namun segala penat dan lelah menguruskan rumahtangga lenyap tiap kali menatap wahaj-wajah mulus mereka. Merekalah racun, merekalah penawar.

Baru-baru nie, hero yang sulung dapat nombor 2 dalam peperiksaan akhir tahun. Alhamdulillah, berbaloi aku membebel saban waktu memarahinya yang sering culas dalam mengulangkaji pelajaran. Cuma aku agak terkilan sebab sewaktu dia menerima hadiah, aku tak dapat menyaksikannya kerana hero bongsu buat perangai. Mengamuk nak tidur di dalam dewan. Kesudahannya aku balik tanpa sempat menyaksikan hero sulung aku menerima hadiah. Mr hubby pula kena bertugas menjaga periksa SPM. Kalau tak, dah tentu ada gambar sebagai kenang-kenangan. Untuk memujuk hati sendiri, aku tampalkan beberapa keping gambar tahun lepas sewaktu dia bersekolah di SK Kerayong Jaya. Tahun lepas pun dia dapat nombor 2. Semoga dia akan terus berjaya pada masa akan datang.

Menerima hadiah daripada YB Mohd Fadil Osman
Adun Kemayan.

Sebagai kenang-kenangan

Harapanku...

3 comments:

Anonymous said...

bertuah anak yg bijak :)

Fadh Rahman said...

jenn, tgklaa sape abah nye hehehe

Unknown said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)